Peter Barthel wijdt uit over Ster van Bethlehem

HEERENVEEN Vorig jaar was Peter Barthel in Heerenveen om te vertellen over zijn boek Professor, bestaat God?. Op 22 oktober gaat Barthel zijn publiek inwijden in de geheimen van de Ster van Bethlehem.

Al vele eeuwen lang zijn mensen gefascineerd geweest door het verhaal van de Ster van Bethlehem en ze zijn dat nog steeds. Heeft die ster echt geschenen? Was er misschien een ander opvallend hemelverschijnsel in de tijd van de geboorte van Jezus? Zijn er echt wijzen uit het oosten naar Judea gekomen? of heeft de evangelist Mattheus het verhaal gewoon verzonnen?

Eind 2014 vond in Groningen het eerste multidisciplinaire wetenschappelijke congres plaats over De Ster. Aan dat congres – een initiatief van Peter Barthel – namen internationale experts in de verschillende relevante wetenschapsgebieden deel: moderne astronomie, de Grieks-Romeinse wereld en die van het oude nabije oosten, wetenschapsgeschiedenis en theologie. De lezing zal hun visie op De Ster samenvatten, zoals die ook beschreven is in het boek over het congres dat eind 2015 bij uitgeverij Brill verscheen.

De lezing vindt plaats op 22 oktober, vanaf 20.00 uur bij Trinitas aan de Coehoorn van Scheltingaweg in Heerenveen. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Jannie Meijer via j.meijer213@chello.nl of 0513-845730.