Huisartsenpraktijk start wandelgroep: wandelen in plaats van behandelen

HEERENVEEN - Onder het mom van ’wandelen in plaats van behandelen’ start Huisartsenpraktijk de Compaenen met een wandelgroep.

Vanaf 11 oktober om 13.00 uur gaat de wandelgroep van start onder begeleiding van een praktijkondersteuner, met elke week een rondje van een uurtje door de buurt.

,,We zitten veel te vaak en veel te lang stil, met alle gevolgen van dien. Als hulpverleners kunnen we de klachten waarmee mensen komen behandelen, maar we kunnen ook met hen de oorzaak aanpakken. Voldoende bewegen is essentieel voor een goede gezondheid. Met een goede leefstijl zijn veel klachten te verhelpen en te voorkomen”, zegt een praktijkondersteuner.

„Dagelijks minstens een halfuurtje lopen is een goed begin om de kans op hart- en vaatziekten en diabetes te verkleinen. Ook voor wie al bekend is met deze ziektebeelden draagt wandelen bij aan een gezonde leefstijl. Daarbij is er een positief effect op depressieve klachten, het geheugen en de spieren en botten. Wandelen is dan ook een vorm van bewegen die voor bijna iedereen is weggelegd.”

Er zijn geen kosten om deel te nemen aan de wandeling. Wel is het handig om u voor die tijd even aan te melden. De wandeling start vanaf de parkeergarage boven de Veldschans. Meer informatie via www.groepspraktijkdecompaenen.nl of bij Caroline Ringnalda of Miranda Pruiksma via 0513-62 35 15.