Wim Anker spreekt over advocatuur

HEERENVEEN - Advocaat Wim Anker geeft maandagavond 15 oktober een lezing in de Doopsgezinde Kerk aan de Kerkstraat in Heerenveen.

Anker zal spreken over de rol, taak en attitude van de strafpleiter. De lezing heeft als titel: ‘strafpleiter, een wandeling op de evenwichtsbalk’. Anker gaat in op de ethische grenzen en benoemt de vijf principiële uitgangspunten van zijn kantoor.

Hij staat daarnaast stil bij interessante zaken uit heden en verleden, bijvoorbeeld de grote zedenzaak in Amsterdam, waarin zijn kantoor de hoofdverdachte Robert M. bijstond. Ook besteedt Anker aandacht aan de zaak Ferdi E., de ontvoerder en moordenaar van Gerrit Jan Heijn. Daarnaast komen er diverse anekdotes aan de orde. Het geheel heeft volgens Anker een niet al te zwaar karakter.

Anker studeerde strafrecht in Groningen en is momenteel advocaat in Leeuwarden. Door vakgenoten werd hij in 2015 verkozen tot ‘Meest gewaardeerde advocaat’. Anker is gespecialiseerd in TBS.

De lezing begint om 20.00 uur. Er wordt een klein bedrag aan entree gevraagd. Informatie bij Lykele Buwalda (0513-631885; l_buwalda@upcmail.nl).