De Knipe is weer klaar voor de Merke

DE KNIPE - De Knypster Merke wordt vrijdag geopend door Assuerus en Janneke Kramer. Om 16.00 knallen de partypoppers en gaat de kermis open.

De Allegorische Optocht op zaterdag is het hoogtepunt van het dorpsfeest. Maar liefst zeventien praalwagens rijden ’s middags en ’s avonds door het dorp. In de feesttent zorgt de Band Zonder Banaan voor het feest. Volkszanger Jannes zal op dinsdagavond de Knypster Merke afsluiten.

50+ avond uitverkocht

De Knypster 50+ avond in Café De Knyp presenteert het It Selskip Blikstjinder (kabaret) uit Lemmer met Fryslân Heite. Een voorstelling over het verleden, o.a. het ontstaan van Fryslân (de terpen), het heden (o.a.de IPhone en Heerenveen-Cambuur) en de toekomst. De Knypster talenten die dit jaar in het voorprogramma komen optreden met zang en gitaar zijn de getalenteerde zusjes Kim en Tessa Oosterhof. De kaarten voor deze avond zijn al uitverkocht. In de feesthal komt DJ Paul Elstak

Allegorische optocht en Band Zonder Banaan

Zaterdag om 14.00 uur gaat de Allegorisch optocht van start, opgeluisterd door een kinderoptocht, muziek- en showkorpsen. ´s Avonds komen de versierde wagens nogmaals door het dorp, ditmaal verlicht voor nog meer sfeer. Dit jaar zijn er vier praalwagens van jonge jeugd die meedoen voor de Bertus Pietersma Bokaal. Aansluitend speelt in de feesthal De Band Zonder Banaan.

Kerkdienst in de feesthal

De tentdienst wordt dit jaar geheel verzorgd door Gospelkoor The Young Christian Singers. Thema is Glorious Days.

Autocross

Na de afgelasting van vorig jaar is er dit jaar weer een autocross.

Kinderfeest, schuttersfeest en Western Party

Maandag begint om 12.00 uur het kinderfeest en om 16.00 uur het Schuttersfeest. Nieuw dit jaar is de Western Party avonds in de feesttent. Wagenbouwploegen, buurten, sportteams of vriendengroepen kunnen elkaar uitdagen met diverse spelen.

Trekkerbehendigheidwedstrijd, prijsuitreiking en Jannes

Dinsdagmiddag de Trekkerbehendigheidwedstrijd voor iedereen met een tractor. De V.V.V. De Knipe heeft deze middag ook altijd een ludieke activiteit in petto. Dit jaar is dat het Iepen Frysk Kampioenskip Gatsje Stekke. ’s Avonds vindt in de feesthal de prijsuitreiking van de Allegorische Optocht 2018 plaats. Voor menig wagenbouwer een spannend moment. Het feest daarna wordt verzocht door Jannes en Van Geeft ‘m.