Grafisch vormgever Yvonne van de Grint brengt kinderboek Mo de muis en het vogelhuis uit rondom start Kinderboekenweek

HEERENVEEN - Van de hand van Yvonne van de Grint ligt sinds deze woensdag het kinderboek Mo de muis en het vogelhuis in het schap.

Het boek gaat over Mo. Dat is een muis met krullen, die in een bos in een holletje onder de grond woont. Daar is het koud en nat. Haar krullen blijven overal achter haken. Op een dag is Mo het zat en gaat zij in het bos op zoek naar een nieuw huis. Daar lijkt ze een perfect huis te vinden, maar dan blijkt dat daar al iemand woont.

Van de Grint is sinds 2016 zelfstandig grafisch vormgever in Heerenveen. ,,Naast het vormgeven kreeg ik diverse opdrachten voor illustraties. Dat was heel leuk om te doen en de reacties waren positief. Zo kreeg ik de smaak te pakken en ging ik in de rustigere periodes aan mijn eigen illustraties werken.”

Zij koos voor een struisvogel. Op die manier ontstond Tante Struis. Daardoor ontstond het eerste idee voor een boek. ,,Om een dialoog in het verhaal te krijgen kwam er een figuurtje bij. Dat werd een muis, een klein grappig beestje met krullen. Toen ik het figuurtje verder ging uitwerken kreeg ik steeds meer ideeën voor een verhaal over deze grappige muis en uiteindelijk kreeg ze de hoofdrol en verdween Tante Struis uit het verhaal.”

Vervolg

Van de Grint heeft ondertussen ook al ideeën voor een volgend boek. ,,Ik ben nu vooral heel benieuwd hoe ouders en kinderen het boek zullen ontvangen. Als mensen enthousiast zijn, lijkt het mij zeker leuk om meer boeken uit te brengen.”

Mo de muis en het vogelhuis is deze woensdag geïntroduceerd bij de start van de Kinderboekenweek en is onder andere verkrijgbaar bij Binnert Overdiep in Heerenveen. De kinderboekenweek zelf is van woensdag 3 tot en met zondag 14 oktober.