Duotentoonstelling Martijn Schuppers en Aart Rudolphy

HEERENVEEN - Martijn Schuppers en Aart Rudolphy exposeren onder de titel Time-Based hun werk van 14 oktober tot 18 november in melklokaal voor hedendaagse kunst in Heerenveen.

In de duotentoonstelling beiden recente schilderijen, installaties en videoprojecties zien. In het ontstaansproces en werk van beide kunstenaars speelt tijd een cruciale rol. Zo werkt Martijn Schuppers in meerdere stadia en tijdsmomenten aan zijn schilderijen, ook het belichten van zijn schilderijen en spieramen lijkt een zoektocht naar de uitbreiding van het schilderkunstige moment.

In de videoprojecties van Aart Rudolphy kort hij de tijd juist in door middel van van time-lapse of trekt diezelfde tijd uit elkaar door gebruik te maken van (super)slowmotion opnames in zijn werk. De kijker kan zich dan gaan afvragen waar hij nou eigenlijk naar kijkt. Het is deze gelaagdheid van het beeld die in zijn werk maar ook in het werk van Martijn Schuppers een wezenlijke rol speelt.

Martijn Schuppers (Almelo, 1967) volgde zijn opleiding aan Academie Minerva en het Frank Mohr Instituut. Aart Rudolphy (Gorredijk, 1967) volgde zijn opleiding aan Academie Vredeman de Vries in Leeuwarden en Academie Minerva.

Melklokaal voor hedendaagse kunst is te vinden aan de Heremaweg 20-1 in Heerenveen. Open vrijdag en zondag van 13-17 uur. Meer informatie: www.melklokaal.nl

Martijn Schuppers, #1808 (Cassini), 2018, 130x90

Aart Rudolphy > Zee 1, 2018, videoprojectie, HD, kleur, loop, 16.9