Open dag klimhal in Sportstad Heerenveen

HEERENVEEN - Mountain Network Heerenveen in Sportstad Heerenveen, opent zondag 7 oktober van half tien tot vijf uur haar deuren voor jong en oud. Geïnteresseerden kunnen kennismaken met de klimsport en ook zelf de klimwand op gaan.

Tijdens de Open dag zijn er diverse activiteiten. Voor mensen die net wat meer over de klimsport willen weten is er de mogelijkheid om mee te doen met een kennismakingsles of kunnen een clinic boulderen volgen. Boulderen is een populaire vorm van klimmen op een korte wand boven een valmat.

Klimuitje

Ouders met kinderen (vanaf 7 jaar) kunnen zich inschrijven voor een klimuitje.Voor kinderen van 3 tot 7 jaar is er de mogelijkheid om in de ochtend te gaan klimmen met hun ouders.

Ook zijn er demonstraties van klimmers die met jarenlange ervaring de spectaculairste routes voltooien. In het bergsportcafé zijn klimmers die hun enthousiasme voor de sport overbrengen en vragen kunnen beantwoorden. Onder de bezoekers worden twee beginnerscursussen klimmen en een aantal bonnen voor kennismakingslessen verloot.

Klimcentrum

De klimsport wordt steeds populairder en is in 2020 terug te zien op de Olympische Spelen. Lang niet iedereen kent de mogelijkheden binnen de klimsport. Daarom opent Mountain Network jaarlijks de deuren voor geïnteresseerden en wordt er binnenkort de hypermoderne klimcentrum Noardwand geopend in Leeuwarden.