Siebren Zijlstra en Mel Kroon naar GroenLeven

HEERENVEEN - – GroenLeven in Heerenveen heeft Siebren Zijlstra en Mel Kroon aangetrokken voor de directie die verder bestaat uit Roland Pechtold en Christof Thannbichler. De voormalige CEO van TenneT, Mel Kroon, zal als strategisch adviseur GroenLeven bijstaan in de Nederlandse energiestransitie.

GroenLeven, dat sinds april een samenwerking heeft met BayWa r.e. uit München, meent met deze twee zwaargewichten uit de Nederlandse energiewereld, volledig toegerust te zijn om deze transitie te versnellen.

Als Hoofd Strategie, M&A en Business Development bij TenneT, is Zijlstra de laatste tien jaar een drijvende kracht geweest achter de groei en ontwikkeling van TenneT. Ervaring deed Zijlstra eerder op bij PricewaterhouseCoopers en investeerder bij Babcock & Brown.

Mel Kroon wordt strategisch adviseur van het bedrijf. Hij werd in 2002 CEO van TenneT. Onder zijn leiding ontwikkelde dat bedrijf zich tot een toonaangevende onderneming in de Noordwest-Europese elektriciteitsmarkt met 21 miljard balanswaarde en 4.000 werknemers.