Lucanna Bosma uit Heerenveen in actie voor Pink Ribbon: ‘Onderzoek kan een enorm verschil maken voor jonge vrouwen met borstkanker’

HEERENVEEN - Lucanna Bosma uit Heerenveen heeft de actiepagina wandelen.voorpinkribbon.nl/actie/lucanna-bosma# in het leven geroepen rondom de Pink Walk, die 7 oktober wordt gehouden in en rond Westerbork. Met de Pink Walk wordt geled ingezameld in de strijd tegen borstkanker.

Lucanna Bosma uit Heerenveen heeft de actiepagina wandelen.voorpinkribbon.nl/actie/lucanna-bosma# in het leven geroepen rondom de Pink Walk, die 7 oktober wordt gehouden in en rond Westerbork. Met de Pink Walk wordt geled ingezameld in de strijd tegen borstkanker.

,,Na het afgelopen half jaar mijn eigen strijd tegen borstkanker te hebben gevoerd doe ik samen met mijn partner, mijn wandelende rots, mee aan de Pink Walk. Dat is een initiatief om geld in te zamelen voor Pink Ribbon. Wij zoeken hiervoor nog sponsors”, zegt Bosma.

Het geld dat met de Pink Walk wordt ingezameld is onder andere bedoeld voor onderzoek naar het veilig achterwege laten van chemo bij ‘triple negatieve borstkanker’. ,,Dat zou een enorm verschil kunnen maken voor veelal ook jonge vrouwen met deze vorm van borstkanker”, zegt Bosma.

Vier tumoren

Bosma: ,,Mede dankzij eerder onderzoek kon ik zelf ondanks vier tumoren in verschillende kwadranten en één besmette lymfklier toch mijn borst houden en kon door eerder onderzoek bij mij de verwoestende chemo veilig achterwege worden gelaten.”

Ondertussen heeft de Heerenveense een borstbesparende operatie en bestraling achter de rug. Een half jaar na de diagnose is zij nu in staat om de tien kilometer lange Pink Walk te lopen.

,,Natuurlijk heeft de steun uit mijn omgeving ook wederom veel geholpen. Bij deze zou ik hen en alle mensen die reeds gedoneerd hebben ook nog willen danken.”

Zie www.pinkwalk.nl om in te schrijven of ga naar deze pagina om te doneren voor de actie van Lucanna Bosma.