Overzicht van activiteiten voor jong

HEERENVEEN - De bibliotheek Heerenveen houdt van vrijdag tot en met donderdag 11 oktober diverse activiteiten.

Zo staat Kinderboekenweek centraal tijdens de BoekStart inloopochtend op 5 oktober. Daarnaast staat de bibliotheek stil bij haar 100-jarig bestaan. Dat gebeurt met een open huis van het Historisch Informatiepunt (HIP) op dinsdag 9 oktober. Die dag start ook een expositie over de geschiedenis van de bibliotheek.

Op 11 oktober vervolgens geeft historicus en voormalig journalist Kerst Huisman een lezing in de bibliotheek met als titel ‘Opstand in het veen’.

BoekStart

Het motto van de Kinderboekenweek is ‘Kom erbij!’. Het evenement is voor baby’s en peuters uit Heerenveen en omstreken. Er wordt dan vanaf 10.00 uur een verhaal voorgelezen. uur, toegang vrij.

Open huis HIP

In het kader van honderd jaar bibliotheek Heerenveen houdt het Historisch Informatiepunt open huis in het leescafé van de bieb. Leden van de Werkgroep Oud-Heerenveen tonen dan op een groot scherm foto’s uit de bibliotheekgeschiedenis. Ook kunnen fotoverhalen op de verhalentafel worden bekeken. De aanvang is om 14.00 uur. De toegang is gratis.

In het HIP zelf is een expositie met foto’s en een voorwerpen te zien over de historie van de bibliotheek. De expositie duurt tot en met 31 januari en is gratis te bezoeken.

Veenderijhistorie

Historicus en voormalig journalist Kerst Huisman stelt in zijn lezing over de Friese veenderijgeschiedenis het harde leven, de strijd, het verzet en de opstand in dit verband aan de orde. Huisman toont foto’s en filmfragmenten en brengt liedjes ten gehore.

Over de turfgravershistorie in de streek rond Gorredijk, Beetsterzwaag en Heerenveen schreef Huisman in 1981 een boek. De lezing is in het kader van de Maand van de Geschiedenis en begint om 20.00 uur.

De toegang is gratis. Aanmelden is gewenst en kan aan de balie van de bibliotheek Heerenveen en via 0513-626675.