Inwoner uit Jubbega veroorzaakt ongeluk en blaast vier keer te veel

Warten - Een 46-jarige autobestuurder uit Jubbega veroorzaakte vrijdagavond een ongeluk op de N31. Op het politiebureau blies hij meer dan viermaal het toegestane.

Vanaf 220 ug/l is het strafbaar om auto te rijden. De bestuurder uit Jubbega blies maar liefst 900 ug/l. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij heeft een dagvaarding gekregen om voor de politierechter te verschijnen.

Bij de aanrijding op de N31 - Wâldwei ter hoogte van Warten raakte een persoon gewond. De dronken bestuurder botste vlak voor middernacht achter op een andere auto. Die auto, met twee inzittenden, kwam op de kop in de sloot terecht. Beide inzittenden konden uit het voertuig klimmen. De ambulance kwam ter plaatse om hen te controleren.

Duikers

De hulpdiensten rukten met duikers, oppervlakte redders en een hulpverleningsvoertuig uit. Al snel bleek dat alle personen uit het voertuig waren. Duikers en oppervlakte redders werden daarom afgemeld. De inzittenden van de over de kop geslagen auto konden door omstanders bevrijd worden.

Vanwege het ongeval werd de weg afgesloten in de richting van Drachten. Nadat een berger het voertuig had geborgen werd een van de rijbanen weer vrijgegeven.