Communicatiebureau Camerik Voortman verandert naam in Vonc

HEERENVEEN - Communicatiebureau Camerik Voortman in Heerenveen gaat sinds 27 september verder onder de naam Vonc. Het bureau werkte 20 jaar lang onder de naam Camerik Voortman Communicatie en PR-adviseurs voor opdrachtgevers in de profit- en non-profitsector.

,,Vonc is een eigentijdse naam die past bij ons huidige bureau”, vertelt AnneMarieke Voortman, directeur en oprichter. ,,In de afgelopen twintig jaar is het bedrijf uitgegroeid van twee communicatieadviseurs naar een full service communicatiebureau. Ons vaste team bestaat uit vijftien communicatieprofessionals. Daarnaast hebben we een flexibel back-up team met interimkrachten en specialisten.”

Mededirecteur Sarolta van Beek over de naamsverandering: ,,De nieuwe naam voelt als een natuurlijke stap. Onze oude jas past niet meer helemaal bij wie we zijn. We willen in de toekomst nog meer het verschil maken bij de doelgroepen van onze opdrachtgevers. Mensen echt raken met communicatie. Bovendien werken we als bureau in een team met uiteenlopende expertises en hebben we de afgelopen jaren met name onze creatieve tak verder ontwikkeld. De naam Vonc sluit aan bij de beweging die we maken.”

Camerik Voortman is in 1998 opgericht door AnneMarieke Voortman en Edith Camerik. Inmiddels zijn Sarolta van Beek en AnneMarieke Voortman de eigenaren. De afgelopen twintig jaar werkte het bureau voor klanten als NS, Rabobank, Hanzehogeschool, NHL Stenden Hogeschool, WoonFriesland en uiteenlopende waterschappen, zorgorganisaties, gemeenten en provincies.