Week van de Biologie bij OSG Sevenwolden

HEERENVEEN - De vakgroep biologie op OSG Sevenwolden locatie Fedde Schurer in Heerenveen organiseert maandag 1 oktober tot en met vrijdag 5 oktober de Week van de Biologie.

De vakgroep Biologie heeft een interessante verzameling van activiteiten gepland om de leerlingen van te laten zien hoe leuk het vak biologie is en wat de (maatschappelijke) betekenis is van het vak. Biologie is de wetenschap van de 21 eeuw. Elke dag zijn er verschillende activiteiten in het kader van de Week van de Biologie.

Zo worden er op maandag gastlessen gegeven door het bedrijf Vandinter Semo over bestrijding van aaltjes in de landbouw. Verder practica histologie met preparaten van menselijke weefsels geleverd via het UMCG, practica over de koolstof- en stikstofkringloop. Leerlingen van de eerste klassen van het gymnasium spelen Escape the Classroom. Ook zal een ambulance bij school staan, waarbij de ambulancemedewerker vertelt over haar werk.

Op dinsdag zijn er medewerkers van Stichting Horen Friesland die iets vertellen over gehoorschade en de preventie daarvan. In de bioscoop in Heerenveen draait ’s middags de film ‘De wilde Stad’ voor belangstellende leerlingen.

Baasjes plus honden van hulphondenstichting Hero gaan op woensdag een aantal lessen verzorgen over diabetessignaalhonden, PTSS-honden en blindengeleidehonden.

Een student Life Sciences & technologie van de Rijksuniversiteit Groningen zal donderdag gaan vertellen over moleculaire motoren, energie in het menselijk lichaam. Daarnaast zijn er ook lessen over vaccinatie tegen Hepatitis B en een practicum van de Wageningen Universiteit.

En ten slot zal het bedrijf HZPC (een innovatieve wereldspeler in aardappelveredeling) op vrijdag gastlessen verzorgen over plantenveredeling.

De week van de Biologie is een landelijk evenement en bedoeld om Nederland een beetje ‘biowijzer’ te maken. De week vindt altijd in de eerste week van oktober plaats.