Vogel- en Natuurbeschermingswacht Oude- en Nieuwehorne e.o. ontvangt subsidie van Vermilion voor aanschaf bloemzaden

NIEUWEHORNE - De Vogel- en Natuurbeschermingswacht Oude- en Nieuwehorne e.o. heeft een subsidie ontvangen van Vermilion Energy Netherlands BV.

Met de subsidie, onbekend is hoe hoog die is, heeft de Vogel- en Natuurbeschermingswacht bloemzaden aangeschaft. De zaden worden vanaf zaterdag 6 oktober gezaaid in bermen, weide- en akkerranden in en rond Oude- en Nieuwehorne. De start is die dag om 10.30 uur bij de Maatschap Mulder aan de Houtwallen 16 in Nieuwehorne. De start wordt verricht met een ouderwetse zaaiviool.

Het zaaien van de zaden moet er net alleen voor zorgen dat de bermen, weide- en akkerranden er aantrekkelijker uit komen te zien. Ook moet het insecten aantrekken en daarmee ook meer vogels.

‘Biodiversiteit vergroten’

Het bestuur van de Vogel- en Natuurbeschermingswacht Oude- en Nieuwehorne laat weten blij te zijn met de subsidie. ,,Hiermee hopen wij de de biodiversiteit in Oude- en Nieuwehorne te kunnen vergroten.”

De subsidie komt uit het Omgevingsfonds van Vermilion. Dat fonds is een onderdeel van Vermilion's internationale Ways of Caring-programma. Met maatschappelijke schenkingen is dat programma erop gericht een positieve bijdrage te leveren aan de omgeving waarin de onderneming met projecten actief is.