Astronaut André Kuipers te gast open dag BASF in Heerenveen

HEERENVEEN - Astronaut André Kuipers is zaterdag 6 oktober te gast op de open dag van BASF aan de Innovatielaan 1 in Heerenveen.

Kuipers komt om 13.45 uur aan per helikopter. Hij reist dan in het kader van het Weekend van de Wetenschap op zaterdag en zondag langs meerdere locaties in Nederland. De astronaut zelf is samen met kunstenaar Daan Roosegaarde en hoogleraar ontwikkelingspsychologie Eveline Crone één van de drie ambassadeurs van het wetenschapsweekend. In Heerenveen krijgen bezoekers volop de kans om hem vragen te stellen en om met Kuipers op de foto te gaan.

De open dag van BASF is van 10.00 tot 15.00 uur en is gratis toegankelijk. Opgave is niet nodig. In Heerenveen ontwikkelt en produceert BASF watergedragen harsen en dispersies voor de drukinkt- en coatingindustrie. Het overgrote deel van deze producten wordt gebruikt in inkten voor voedselverpakkingen.

Activiteiten

Tijdens de open dag zijn er verschillende activiteiten. Zoals: creëer zelf chemie met proefjes op het Kids Lab, ontdek BASF door het maken van een tour door het BASF Lab en verken de wereld van chemie door een virtuele wereld door middel van een 3D experience.