Ouderenvereniging OOVH breidt locaties voor bijeenkomsten uit met activiteiten in wijkcentrum De As

HEERENVEEN - De Onafhankelijke Ouderen Vereniging Heerenveen e.o. (OOVH) keert terug in wijkcentrum De As aan de Weegbree 72 in Heerenveen.

Daarnaast worden komend seizoen ook in De Koningshof weer bijeenkomsten gehouden en wordt in de bioscoop een film getoond. Dat staat in het jaaroverzicht van de OOVH.

Een aantal jaren gelden hield de OOVH ook al eens activiteiten in De As. Dat de vereniging er nu terugkeert heeft volgens OOVH-voorzitter Niek Regnery te maken met de locatie van het wijkcentrum. ,,Het is voor iedereen gemakkelijk te bereiken. Daarnaast heeft De As een mooie, grote zaal voor bijeenkomsten en is de parkeergelegenheid gratis.”

De eerste bijeenkomst in De As is op vrijdag 19 oktober. Dan is er vanaf 18.00 uur een buffet. Het seizoen zelf begint vrijdag 28 september. Dan treedt de Friese troubadour Gurbe Douwstra vanaf 20.00 uur op in restaurant De Koningshof. De entree bedraagt vijf euro op vertoon ledenpas en is inclusief een kop koffie. Dat geldt ook voor leden van de ANBO. Niet-leden betalen acht euro. Die toegangsprijs is eveneens inclusief een kop koffie.

De OOVH zelf ontstond in 2015 als afsplitsing van de ouderenbond ANBO, uit onvrede over het landelijk gevoerde beleid. Ondertussen heeft de OOVH, die zich richt op 55-plussers, vierhonderd leden. Voor hen worden niet alleen activiteiten gehouden. Ook kunnen zij bij aankloppen voor hulp bij onder andere belastingzaken. Daarnaast zijn er zogenaamde ‘meitinkers’. Die kunnen leden desgewenst bijstaan bij allerlei hulpvragen.

Ledenaanwas

,,Wel willen wij graag meer leden. Het lidmaatschap zelf kost vijfentwintig euro per jaar”, zegt OOVH-secretaris Henk Vrielink.

Om nieuwe leden te werven zijn vorig jaar bijvoorbeeld nog flyers uitgedeeld. Daarnaast was de vereniging onlangs aanwezig op de Seniorenmarkt in het centrum van Heerenveen.

Vrielink: ,,Wij moeten het echter vooral hebben van mond-tot-mondreclame. Het leuke aan de OOVH is dat er een hele ongedwongen sfeer hangt. Daarnaast is het een kans om anderen te ontmoeten en voorkomt het bijvoorbeeld vereenzaming.”

Meer informatie is te krijgen bij Niek Regnery via 06-51099391 en bij Henk Vrielink via 0513-677030. Zie ook www.oovh.nl.

Zelf een interviewtip?

Heeft u zelf een (interview)tip voor de Heerenveense Courant of zou u graag een onderwerp belicht willen zien worden? Dan kunt u contact met ons opnemen via hrv@hndcmediagroep.nl.

Telefonisch zijn wij, ook buiten kantooruren, bereikbaar via 06-17 242 223.

(Tekst Jitze Hooghiemstra)