Heerenveen krijgt eigen dorpsfeest met introductie Fean Fest

HEERENVEEN - Net als andere dorpen krijgt ook Heerenveen een eigen dorpsfeest. Dat vindt onder de noemer Fean Fest voor het eerst plaats op 12, 13 en 14 oktober.

Het Fean Fest is ontstaan uit het Oktoberfest en het Reünieconcert. Het Oktoberfest wordt niet meer gehouden. Het Reünieconcert wel. Nieuw bij het Fean Fest is dat er muziek uit de jaren tachtig, negentig en zero’s op de zaterdag aan is toegevoegd en Hollandse hits met Radio Continu op de zondag. Het Reünieconcert is op de vrijdag.

Het Fean Fest is bedoeld om alle huidige en oud-Heerenveners bij elkaar te krijgen. ,,Elk zichzelf respecterend dorp heeft een feestweek. Wij hebben als organisatie gezegd: ‘Dat willen wij in Heerenveen ook’. In eerste instantie is het drie dagen. We denken er nu al over na om volgend jaar ook de donderdag erbij te trekken”, zegt bestuurslid Geert Bosman.

,,Ook wordt nu al nagedacht om voor volgend jaar iets voor kinderen en ouderen te doen. De tent staat er overdag toch. Eventueel komt er ook een kermis. Iedereen met ideeën mag zich melden. Het moet namelijk echt een evenement van, voor en door Heerenveners worden. Daarnaast willen wij iedereen uit de maatschappij erbij betrekken.”

Feesttent

Het evenement vindt plaats bij ingang G van het Abe Lenstra Stadion. Daar komt een tent te staan met ruimte voor 1500 bezoekers. Op de vrijdag en zaterdag kunnen bezoekers er terecht vanaf 19.30 uur en op de zondag vanaf 17.00 uur. Wel geldt er entree. Kaarten zijn te koop via feanfest.nl.

Bosman: ,,Wie op de zondag in Oktoberfest-kleding komt mag trouwens gratis naar binnen.”

(Tekst Jitze Hooghiemstra)