FOTO’S | Chris Jagger maakt indruk in Posthuis Theater

HEERENVEEN - Chris Jagger mag dan de zeven kruisjes zijn gepasseerd, op het podium is hij nog altijd een kwieke rocker.

Dat bewees hij in het Heerenveense Posthuis, waar hij zondagmiddag samen met zijn band the Rocking Kronies de sterren van de hemel speelde. Zonder staande ovatie en een toegift kwamen de muzikanten dan ook niet de deur uit.

Chris is de jongere broer van de fameuze Rolling Stone Mick Jagger, maar wat muziek betreft lopen hun interesses flink uiteen. De eerste is namelijk helemaal verslingerd aan Amerikaanse rootsmuziek, een genre dat nooit voor een groot publiek is geweest.

Misschien dat Chris daarom het grote geld is misgelopen. Maar waarschijnlijk zal hem dat worst zijn. Hij kan in zijn leven doen wat hij wil en dat is de grootste rijkdom die een mens kan vergaren.

Passie

Chris Jagger speelt de muziek waar hij van houdt en dat doet hij nog altijd met dezelfde passie als in zijn beginjaren. Dat werd zondagmiddag na de eerste noten in het Heeerenveense Posthuis al duidelijk.

Bijna twee uren lang wist Jagger zijn publiek bij de les te houden met een opzwepende mix van zydeco, cajun, blues en klassieke r&b. En daarbij sprong hij uiterst inventief om met de interpretatie van bepaalde nummers.

Zo werd de op een akoestische gitaar ten gehore gebrachte cover When I First Started Hoboin’ van John Lee Hooker ondersteund door een Australische didgeridoo, een wel heel ongebruikelijk instrument in de countryblues.

Maar de brommende grondtoon van dit blaasinstrument paste wonderwel bij de hamerende akoestische gitaar. En zo waren er meer muzikale verrassingen, met als hoogtepunt het prachtige countrynummer Prisoner Of Your Heart.

Extra flair

Chris Jagger werd zondagmiddag adequaat ondersteund door zijn Rocking Kronies, een stelletje veteranen dat zijn sporen dubbel en dwars heeft verdiend in de muziek. Van dat clubje ijverige muzikanten moet zeker Charlie Hart genoemd worden, een man die ook regelmatig op pad is met Eric Clapton en Charlie Watts.

Met zijn virtuoze spel op accordeon, viool en piano gaf hij de liedjes van Jagger extra flair.

(Tekst Harry de Jong /foto’s Max van Gelder)