Hockeydames Quick Stick boeken eerste zege

HEERENVEEN - De hockeydames van Quick Stick hebben in de eerste klasse hun eerste punten gepakt. Thuis tegen Apeldoorn werd het 1-0. De enige treffer van het duel kwam op naam van Britt Herder.

Hieronder een door Quick Stick zelf ingestuurd verslag.

In de regen pakte Quick Stick haar eerste punten in de eerste klasse. Tegen Apeldoorn kwam de ploeg vroeg op voorsprong, waarna het beide ploegen niet meer lukte om te scoren. Zo won Quick Stick na hard werken verdiend met 1-0.

Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van Apeldoorn. De strafcorner werd echter prima gekeerd. In de zesde minuut was het Quick Stick dat haar eerste kans kreeg, en gelijk was het raak.

Goede organisatie

De voorzet van Senna Horsten werd knap door Britt Herder over de schouder van de keepster in de touwen getipt. Vervolgens wist Quick Stick de organisatie goed neer te zetten, wat ertoe leidde dat Apeldoorn geen gaten kon vinden in de Heerenveense verdediging en Quick Stick de bal vaak kon onderscheppen.

Dit resulteerde in enkele kansjes, maar gescoord werd er niet. Apeldoorn wist nog twee keer gevaarlijk te worden, via een strafcorner en schot van kop cirkel, ook zij wisten niet te scoren waardoor er gerust werd met een 1-0 voorsprong.

Het begin van de tweede helft was voor Quick Stick, dat wederom keer op keer vroeg de bal wist te onderscheppen en de wedstrijd onder controle had. Echter stond ook Apeldoorn goed te verdedigen waardoor grote kansen schaars waren.

Grote kans

Halverwege de tweede helft was er wel een grote kans voor Quick Stick, toen Sophie Tuin de bal van een verdedigster af wist te pakken en alleen de cirkel in kon lopen. Haar poging eindigde echter op de legguards van uitgekomen keepster. In de rebound haalde Britt Herder nog een keer uit, maar haar inzet werd van de doellijn gehaald door een speelster van Apeldoorn.

Even later kreeg Quick Stick nog een strafcorner, maar het schot van Lisan ten Berge ging net naast. Richting het eind van de wedstrijd nam de spanning toe, wat ertoe leidde dat Quick Stick moeite had om de bal in de ploeg te houden. Apeldoorn kreeg zo nog twee keer een strafcorner, maar de verdediging van Quick Stick hield stand.

Ranglijst

Omdat ook enkele uitbraken van Quick Stick niks meer opleverden, bleef het 1-0 en was de eerste overwinning voor Quick Stick een feit.

Door deze zwaarbevochten overwinning stijgt Quick Stick naar de 8ste plaats op de ranglijst.

Volgende week reist Quick Stick af naar Groningen om het daar op te nemen tegen de nummer 1, GHBS.