Aftrap ‘herder in de klas, klas in de kudde’ onderdeel ‘Grutte Fryske Skieppekuier’

JUBBEGA - Basisschoolleerlingen in Jubbega en Beetsterzwaag kregen vorige week bezoek van een schaapherder in de klas. Die vertelde over haar vak, nam een Border Collie mee en ‘ving’ kinderen met haar schapenvangstok. Het is de aftrap van het educatieproject ‘Herder in de klas, klas in de kudde’.

De leerkrachten en de kinderen vonden het geweldig en waren na een uur nog niet uitgepraat over het werk van de schaapherder. Herder Marieke van Schuppen gaat op 29 september met de andere herders van Wylde Weide van start voor de ‘Grutte Fryske Skieppekuier’ (uitspraak: skjippekuier). De kudde van 250 schapen loopt dan in acht etappes van de Kapellepôle in Hoornsterzwaag naar Culturele Hoofdstad Leeuwarden. De feestelijke finish is op zaterdagmiddag 6 oktober om 14.00 uur in het Rengerspark.

Een deel van de kudde die de kuier gaat lopen is zaterdagmorgen 29 september eerst nog in actie in Oudehorne en zet daar de optocht van het Flaeijelfeest in beweging onder het motto: als één schaap over de dam is, volgt de rest van de historische optocht.

Meer informatie: www.skiep.frl.