Theo Koperdraad ijshockeytoernooi voor jeugd terug in vernieuwd Thialf

HEERENVEEN - Voor de elfde keer is afgelopen weekend het Theo Koperdraad toernooi gehouden in Thialf.

Het jeugdijshockeytoernooi dat is genoemd naar de oprichter van de Stichting Jeugd IJshockey Heerenveen, wijlen Theo Koperdraad, kon wegens de grootscheeps verbouwing van Thialf een paar jaar niet worden gehouden. De vroege opening van Thialf bood dit seizoen weer de gelegenheid om het wel weer te houden.

Hieronder een door de organisatie zelf ingestuurd verslag.

De meeste ijshockeytoernooien worden aan het einde van het seizoen georganiseerd, maar door het toernooi al in september op de kalender te zetten biedt het voor de deelnemers een goede gelegenheid zich voor te bereiden op de competitie die begin oktober begint.

Naast de Flyers werd aan het toernooi deelgenomen door de teams van Zoetermeer, Leeuwarden, Groningen en Amstel Tigers de uitkwamen in de jeugdcategorieën U8, U10, U12, U14 en U16. Daarmee werd aan het toernooi deelgenomen door 20 teams die in totaal 300 spelers op het ijs brachten.

Zaterdag werd het toernooi geopend door de U8 en U10 junioren terwijl ’s-middags de U12 junioren aan de beurt kwamen. Op zondag speelden de U14 en U16 junioren hun wedstrijden.

Bij de U10 en U12 junioren ging de overwinning naar de thuisspelende Flyers, terwijl Flyers U8 de overwinning aan Capitals Leeuwarden moest laten. Flyers U14 eindigde tweede in hun categorie achter het team van Amstel Tigers Amsterdam. Een combinatie team van Flyers en Capitals Leeuwarden eindigde op de eerste plaats.

De organisatie toonde zich zeer tevreden met het verloop van het toernooi dat volgend seizoen ongetwijfeld een vervolg krijgt.