FOTO’S | Walk of Peace langs gedenkplaatsen in Heerenveen

HEERENVEEN - Vanwege de Vredesweek was er vandaag een Walk of Peace in Heerenveen. De start en finish was bij wijkcentrum De Kempenaer.

De ongeveer vijf kilometer lange Walk of Peace betrof een wandeling langs gedenkplaatsen die een relatie hebben met vrede of vrijheid.

Bij een aantal bijzondere gedenkplaatsen was iemand aanwezig die iets over die plek vertelt. Ook wethouder Jelle Zoetendal, die een paar jaar geleden de Ambassade van Vrede opende, hield een korte toespraak.

Net als op andere plekken, zijn er ook in Heerenveen diverse activiteiten tijdens de Vredesweek van 15 tot en met 23 september. Het thema dit jaar is ‘Generaties voor Vrede’.

Zo is er dinsdag 18 september een avond met verhalen en dialoog over en van vluchtelingen en op zondag 23 september een vredesbijeenkomst.

Organisatie

Aan de activiteiten van de Ambassade van Vrede Heerenveen werken mee: Vluchtelingenwerk Heerenveen, Doopsgezinde Gemeente Heerenveen en Tjalleberd, Raad van Kerken Heerenveen en het Apostolisch Genootschap Heerenveen.

Zie ook deze link voor meer informatie over het programma in Heerenveen.

(Foto’s Max van Gelder)