Hockeydames Quick Stick niet opgewassen tegen Ede

HEERENVEEN/EDE - De hockeydames van Quick Stick zijn er niet in geslaagd om te winnen uit bij Ede. Het werd 3-0 voor de thuisploeg.

Hieronder een door Quick Stick zelf ingestuurd verslag.

Quick Stick reisde voor de tweede wedstrijd af naar Ede, een pittige tegenstander die vorige week ruim had gewonnen. Quick Stick speelde een prima wedstrijd, maar vergat zichzelf te belonen en verloor uiteindelijk met 3-0.

De eerste kansen in de wedstrijd waren voor Quick Stick, dat goed uit de startblokken kwam. Twee gevaarlijke momenten voor het doel van Ede leidden echter niet tot een doelpunt. In het vervolg bleef Quick Stick fel en goed gedisciplineerd spelen, waardoor het erg lastig werd voor Ede om gevaarlijk te worden. Toch wist Ede halverwege de eerste helft het eerste doelpunt te maken uit een strafcorner. Vervolgens liep de druk van Ede iets op, maar hield de verdediging van Heerenveen prima stand. Aan het eind van de eerste helft was het juist weer de beurt aan Quick Stick, maar gescoord werd er niet meer.

In de tweede helft was het spelbeeld grotendeels gelijk aan dat van de eerste helft, met een gedisciplineerd en hardwerkend Quick Stick, dat gelijk ook weer kansen kreeg. Zo werd Quick Stick gevaarlijk uit een strafcorner, maar het schot van Bibi Bronswijk werd uiteindelijk goed door Ede verwerkt. Waar Quick Stick recht had op meer was het uiteindelijk Ede dat de 2-0 scoorde met een bekeken push. In de resterende tijd probeerde Quick Stick de aansluiting weer te vinden, maar was het Ede dat 4 minuten voor tijd de wedstrijd op slot gooide door de 3-0 te maken.

Ondanks dit verlies kon Quick Stick met opgeheven hoofd van het veld stappen. Volgende week wacht op eigen veld Apeldoorn, dat net als Quick Stick nog geen punten wist te pakken.