‘Mensen komen van heinde en verre naar ons toe voor de Abe Lenstra Scheurkalenderboek’

HEERENVEEN - Binnen een week tijd zijn er bij de Feanstore van SC Heerenveen en via de website samen al vele tientallen exemplaren verkocht van het ‘Abe Lenstra 100 jaar Scheurkalenderboek 2019/2020’.

Dat valt Jan-Bauke Tiersma niks tegen. ,,Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat er al zoveel verkocht zouden zijn. De 100-jarige viering van de geboorte van Abe Lenstra is namelijk pas volgend jaar. Mensen komen echter van heinde en verre speciaal naar ons toe voor het scheurkalenderboek.”

Het eerste exemplaar van het scheurkalenderboek is 6 september door Freek de Jonge overhandigd aan Janneke Lenstra. Zij is de dochter van de bekendste voetballer die SC Heerenveen ooit heeft gekend.

Met het scheurkalenderboek wordt de dag afgeteld naar de honderdste verjaardag van Abe Lenstra. Het boek telt meer dan zevenhonderd foto’s, anekdotes, persoonlijke documenten, karikaturen, meningen, gastbijdragen en handgeschreven brieven.

Het scheurkalenderboek is een uitgave van Voetballegends in samenwerking met SC Heerenveen en is op meerdere plekken te koop.