Bibliotheek Heerenveen houdt pensioenworkshop en Grannies2Grannies-avond

HEERENVEEN - De bibliotheek Heerenveen start met een workshop ‘Pensioen, een nieuwe levensfase’ en houdt een Grannies2Grannies-avond.

De workshop ‘Pensioen, een nieuwe levensfase’ start op maandag 24 september om 19.30 uur. Hennie Sixma leert deelnemers om waarden, talenten en eigenschappen te koppelen aan hun pensioenplannen. De workshop is ook op 1 en 8 oktober.

Tijdens de Grannies2Grannies-avond vertellen Friese grootmoeders op woensdag 26 september vanaf 19.30 uur over hun inzet voor Afrikaanse grootmoeders. Met hun project willen zij de leefsituatie van grootmoeders en hun kleinkinderen in Afrika verbeteren. In de pauze worden artikelen verkocht die gemaakt zijn door Grannies2Grannies Friesland of gekocht zijn in Oeganda.

Global goals

De Grannies2Grannies-avond is onderdeel van ‘global goals’. Samen met onder andere het Duurzaamheidsplatform Heerenveen (DPH) houdt de bibliotheek Heerenveen een aantal voordrachten rondom de global goals. Dat zijn duurzame ontwikkelingsdoelen die zijn vastgesteld door de Verenigde Naties en zijn onderschreven door Nederland.

Aanmelden voor de activiteiten is gewenst en kan bij de bibliotheek Heerenveen aan het Burgemeester Kuperusplein 48 en telefonisch via 0513-626675.