Jan Scholtus geeft portret Abe Lenstra in bruikleen aan Museum Heerenveen rondom tentoonstelling over bekendste SC Heerenveen-voetballer

HEERENVEEN - De tentoonstelling ‘Richting 100 jaar Abe Lenstra’ is vanaf 19 september te zien in Museum Heerenveen.

In aanloop naar het jubileumjaar 2020 houdt Museum Heerenveen acht kleine tentoonstellingen. De basis van elke tentoonstelling is het scheurkalenderboek.

Om de drie maanden zijn de nieuwe kalendervellen in het museum te zien, aangevuld met persoonlijke objecten van Abe Lenstra, die de kalendervellen tot leven brengen. Deel één van de tentoonstelling: ‘Richting 100 jaar Abe Lenstra’ is tot 1 april te zien in Museum Heerenveen.

Jan Scholtus

Bij de tentoonstelling is ook een portret van de bekendste voetballers van SC Heerenveen te zien, dat dit jaar is gemaakt door kunstenaar Jan Scholtus en door hem in elk geval tot 1 april in bruikleen wordt gegeven.

,,Het kan zijn dat wij het langer in bruikleen mogen hebben”, zegt Linda trip, conservator/directeur van Museum Heerenveen. De ondertekening van de bruikleen vond vorige week plaats bij de introductie van de Abe Lenstra 100 jaar Scheurkalenderboek 2019/2020.

De tentoonstelling en scheurkalender zijn mede tot stand gekomen door samenwerking met SC Heerenveen en een drietal Abe verzamelaars.