FOTO’S | Fairtrade certificaat voor Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland

HEERENVEEN - Directievoorzitter Rients Schuddebeurs van de Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland heeft woensdag uit handen van wethouder Jaap van Veen een Fairtrade certificaat ontvangen namens de werkgroep (H)eerlijk Heerenveen en de gemeente Heerenveen.

Het certificaat is uitgereikt omdat de Rabobank volgens de werkgroep (H)eerlijk Heerenveen en de gemeente Heerenveen diverse Fairtrade producten gebruikt.

,,Fairtrade past heel erg bij de Rabobank, in het bijzonder bij de Rabobank Foundation. Dat bestaat uit projecten waarbij we vanuit de keten kleine boeren, zoals thee- en koffieproducenten helpen met het opzetten van bijvoorbeeld een coöperatie”, aldus Schuddebeurs.

Duurzaam

Schuddebeurs noemt duurzaamheid een ander belangrijk thema voor de Rabobank. Zo worden onder andere koffiebekers gebruikt die worden gerecycled tot eigen toiletpapier. Daarnaast bestaat het eten van het bedrijfsrestaurant zoveel mogelijk uit streekproducten en uit biologische ingrediënten.

De werkgroep (H)eerlijk Heerenveen en de gemeente Heerenveen werken sinds 2014 samen aan de ambitie om bij te dragen aan een betere wereld door Fairtrade onder de aandacht te brengen bij: scholen, bedrijven, winkels, instellingen, organisaties en inwoners.

(Foto’s Max van Gelder)