Programma Filmhuis met Isle of Dogs en The Death Of Stalin

HEERENVEEN - Het Filmhuis van De Bios toont elke dinsdagavond vanaf 20.00 films.

Op dinsdag 18 september is Isle of Dogs te zien. Terwijl op 25 september The Death of Stalin wordt getoond.

Isle Of Dogs vertelt het verhaal van Atari Kobayashi, een 12-jarig pleegkind van de corrupte burgemeester Kobayashi. Na het uitroepen van de noodtoestand worden alle huisdieren van Megasaki City verbannen naar een grote afvalstortplaats genaamd Trash Island.

Atari steekt alleen, in een Junior-Turbo Prop vliegtuigje de rivier over op zoek naar zijn waakhond Spots. Eenmaal aangekomen op Trash Island begint hij samen met een groep nieuwgevonden bastaard-vrienden aan een reis die het lot en de toekomst van hele provincie zal bepalen.

In The Death Of Stalin wordt Josef Stalin op een ochtend in maart 1953 bewusteloos aangetroffen. Daarop reageert de resterende top van de Communistische Partij als verlamd.

Niemand durft er een dokter bij te halen, wat ook lastig is, want Stalin heeft al zijn dokters laten verbannen. Twee dagen later wordt hij dood verklaard.

In het machtsvacuüm dat ontstaat, probeert iedereen vooral zijn eigen hachje te redden. Het gekonkel en de machtsspelletjes in het Kremlin draaien op volle toeren.