Carlos Platier Luna en wethouder Zoetendal verrichten aftrap Nationale Sportweek vol activiteiten in Heerenveen

HEERENVEEN - Carlos Platier Luna en wethouder Jelle Zoetendal verrichten zaterdag 15 september om 15.00 uur samen de aftrap van de Nationale Sportweek in Heerenveen. De kick-off van het evenement is in het centrum.

Carlos Platier Luna en wethouder Jelle Zoetendal verrichten zaterdag 15 september om 15.00 uur samen de aftrap van de Nationale Sportweek in Heerenveen. De kick-off van het evenement is in het centrum.

De gemeente Heerenveen is dit jaar samen met Groningen, Deventer, Helmond en Den Haag Hostcity.

Bij de start van de Nationale Sportweek in Heerenveen zijn er in het centrum diverse activiteiten zoals een BMX-parcours, freerunning en een obstaclesurvival parcours.

Daarnaast is er de #ExpeditieHeerenveen. Dat is een spel met de eigen smartphone waarbij deelnemers in Heerenveen binnen twee uur tijd de meeste checkpoints moeten vinden.

‘Op en top voorbeeld’

De uit Heerenveen afkomstige Platier Luna is winnaar van Expeditie Robinson 2017. Hij is volgens de gemeente een op en top voorbeeld voor het avontuurlijke programma in Heerenveen. ,,En vooral iemand die jongeren inspireert om te gaan en te blijven bewegen”, zegt wethouder Zoetendal.

Tijdens de Nationale Sportweek zijn er diverse sportclinics, activiteiten en wordt getoond dat bewegen altijd kan.

Zo is er vrijdag 28 september een adventure run voor alle eerstejaarsleerlingen uit het voortgezet onderwijs. Lunda doet samen met drie leerlingen mee aan het evenement.

Ook is er op zaterdag 29 september een adventure run. Daaraan kan in tweetallen worden meegedaan.