Foppe de Haan en wethouder Zoetendal verrichten kick-off rolstoeltennis op open dag HTV Ten Woude

HEERENVEEN - Foppe de Haan is zaterdag 15 september te gast bij de kick-off van rolstoeltennis bij HTV Ten Woude uit Heerenveen.

De Haan verricht om 13.45 uur samen met wethouder Jelle Zoetendal de aftrap van het rolstoeltennis. Dat is meteen ook de start van een open dag bij de tennisvereniging aan de Binnenweg 3a in Heerenveen. De open dag duurt tot 17.00 uur.

Bij de kick-off van het rolstoeltennis is er onder andere een inleiding door trainer Paul Plantinga over wat rolstoeltennis inhoudt. Daarna is er een clinic en een voorbeeldtraining. Terwijl ook de Esther Vergeer Foundation aanwezig is.

HTV Ten Woude is voor het rolstoeltennis benaderd door de Esther Vergeer Foundation en Sport Fryslân. ,,Omdat wij één van de grootste en bekendste tennisverenigingen zijn”, zegt bestuurslid Ton van Hooijdonk van HTV Ten Woude.

Aanpassingen aan accommodatie

Om het rolstoeltennis mogelijk te maken heeft HTV Ten Woude diverse aanpassingen aan het park gedaan. Ook zijn er speciale sportrolstoelen beschikbaar.

Van diverse partijen ontving de tennisvereniging subsidie voor de herinrichting van het tennispark, zoals van: de plaatselijke Lidl, sportkoepel NOC*NSF, de gemeente Heerenveen en onder andere van diverse fondsen voor gehandicaptensporten.