Jannewietske de Vries opent Vrouwentop in Fryslân Fean Plaza Abe Lenstra Stadion

HEERENVEEN - Jannewietske de Vries opent vrijdag 5 oktober de Vrouwentop in Fryslân Fean Plaza van het Abe Lenstra Stadion. Het evenement begint om 10.00 uur.

De Vries, die op donderdag 27 september wordt geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Súdwest-Fryslân, is initiatiefnemer van de deelname van Leeuwarden en Friesland aan de kandidatuur voor Culturele Hoofdstad van Europa 2018. De oorsprong van de Vrouwentop ligt in een zogenaamde roadshow van LF2018.

De Vrouwentop is een dag voor en door vrouwen en is georganiseerd en mogelijk gemaakt door vrouwen uit zakelijk en dienstverlenend Heerenveen.

In totaal kunnen vijfhonderd vrouwen meedoen. Voor hen zijn er onder andere lezingen, workshops en presentaties met onderwerpen rondom: duurzaamheid, gelijke kansen voor vrouwen, circulaire economie, cultuur, zelfontplooiing, gezondheid en sport.

Daarnaast zijn er vijfentwintig standhouders en is er entertainment, waaronder een modeshow en is er optreden van Iris Kroes.

Aansluitend wordt een vrouwenvoetbalwedstrijd gespeeld. Na afloop van de wedstrijd is er een buffet Fean Plaza.

Ook voor kleine beurs

Om de dag ook toegankelijk te maken voor vrouwen met minder financiële draagkracht, worden bijna alle programma onderdelen door de meewerkende ondernemers en organisaties gesponsord.

Het thema van de Vrouwentop is ‘Delen van de macht, pracht en kracht van vrouwen’.

Zie ook www.vrouwentop.nl.