Wethouder Jelle Zoetendal heropent vernieuwde accommodatie korfbalvereniging Wordt Kwiek

JUBBEGA - Wethouder Jelle Zoetendal heropent vrijdag 14 september om 20.30 uur de vernieuwde accommodatie van korfbalvereniging Wordt Kwiek aan de Leidijk in Jubbega.

Om de accommodatie een frisse uitstraling te geven werd bij het Coöperatiefonds van de Rabobank een bijdrage gevraagd voor de renovatie van de keuken in de kantine. Daarvoor heeft het Coöperatiefonds een bedrag van 7500 euro toegekend aan Wordt Kwiek.

De verbouw van de kleedkamers startte in maart 2017. In de winter werd de keuken gerenoveerd en is de kantine opgeknapt. Afgelopen zomer is het dak, de buitenverlichting en de terreininrichting aangepakt door bevriende bedrijven en vrijwilligers.

Eerder stak de vereniging naar eigen zeggen veel energie in de realisatie van een nieuwe accommodatie met kunstgrasveld, samen met VV Jubbega.

,,In 2015 bleek dat plan niet haalbaar mede door de geldende aanbestedingsregels van de gemeente Heerenveen en de voorwaarde tot het creëren van een bestuur stichting als beheerder van deze accommodatie.”

Daarop werd besloten apart verder te gaan. ,,Vanaf toen is er alles op alles gezet om de huidige accommodatie van Wordt Kwiek te renoveren.”

Met de gemeente Heerenveen zijn vervolgens afspraken en overeenkomsten gesloten met betrekking tot een recht van opstal voor de korfbalvereniging voor ongeveer dertig jaar. ,,Hierbij kwam er ook geld vrij voor de renovatie van de kleedkamers, waar al die jaren alleen het hoognodige aan was gedaan.”

104 jaar

Korfbalvereniging Wordt Kwiek is een korfbalvereniging die 104 jaar bestaat. De club telt drie seniorenteams en tien jeugdteams.

De laatste jaren is de focus binnen de vereniging verlegd naar de jeugdopleiding. Dat resulteerde er al in dat enkele jeugdteams mee doen op het hoogste breedtekorfbalniveau.

,,Om dit als vereniging vast te houden en verder uit te kunnen bouwen is een goede accommodatie een vereiste. We zijn dan ook supertrots op het resultaat.”