Verplantactie groen sloopwoningen naar Le Roy tuin

HEERENVEEN - Vrijwilligers van de Le Roy tuin in Heerenveen en belangstellenden verplaatsen woensdag 12 september planten en struiken van te slopen woningen in de wijk Heerenveen-Midden naar de Le Roy tuin.

In totaal worden tweeënvijftig woningen gesloopt aan de: Tjerk Bottemastraat, Van Goghlaan, Piet van der Hemstraat en de Vermeerstraat. In overleg met eigenaar WoonFriesland is besloten dat voorafgaand aan de sloop de nog aanwezige beplanting mag worden gebruikt om open plekken in de Le Roy tuin te vullen.

In het voorjaar zijn er in de tuin aan de President Kennedylaan en de Europalaan veel open plekken ontstaan doordat er veel essen zijn gekapt vanwege de essentaksterfte.

De diversiteit van plantensoorten in het openbare park neemt volgens de Stichting TIJD toe door de verplantactie. De stichting beheert sinds 2005 het park naar de ideeën van Louis Le Roy (1924-2012).

Belangstellenden die willen meehelpen zijn welkom tussen 9.00 en 12.00 uur in de Le Roy tuin ter hoogte van de Rembrandtlaan/President Kennedylaan.

Meer informatie via info@stichtingtijd.nl.