Eerste Tour de Fean levert 1750 euro op voor stichting Leergeld Heerenveen en wil jaarlijks terugkeren op fietsagenda

HEERENVEEN - De eerste Tour de Fean fietstocht heeft zaterdag 1750 euro opgeleverd voor de stichting Leergeld Heerenveen.

Secretaris Jeroen de Vries van de stichting Leergeld Heerenveen die meefietste, kreeg na afloop een cheque met daarop het opgehaalde bedrag uitgereikt. De stichting biedt kinderen uit achterstandsituaties een springplank voor de ontwikkeling van meer eigenwaarde en sociale vaardigheden.

In totaal deden er ruim honderdtwintig fietsers mee aan de gezamenlijke fietstocht van de Toerclub Heerenveen en de Lionsclub Heerenveen. De deelnemers konden kiezen uit de afstanden 44, 58 en 104 kilometer.

Vervolg

Na afloop van de Tour de Fean liet de organisatie weten dat het de bedoeling is de Tour de Fean jaarlijks te houden, waaraan telkens een goed doel wordt gekoppeld.

,,Het idee van de toertocht sluit namelijk aan bij Heerenveens ambitie om zich als sportgemeente en fietsgemeente te profileren. Burgemeester Tjeerd van der Zwan fungeert dan ook als beschermheer van de tocht”, Eddy Boom van Toerclub Heerenveen en Henk Hoekstra van Lionsclub Heerenveen.