FOTO’S | Dierenopvang ’t Heerveld in Luinjeberd overgenomen

LUINJEBERD - Grietje Brouwer en Eddie Sleurink hebben vrijdag na ruim achttien jaar afscheid genomen bij Dierenopvang ’t Heerveld in Luinjeberd.

Het afscheid vond plaats op een receptie bij de dierenopvang. Brouwer en Sleurink worden opgevolgd door Inge ten Hoeve en Chris Toerse. Ten Hoeve was al sinds vijftien jaar vrijwilliger bij ’t Heerveld.

Brouwer en Sleurink stoppen omdat zij tijd zeggen te willen maken voor hun kleinkinderen en voor vakantie. Al die jaren werkten zij zeven dagen per week en vierentwintig uur per dag. ,,Wij zijn blij met onze opvolgers en blij met alle medewerkers. Met zijn allen hebben we in al die jaren iets moois neergezet.”

Ondertussen bestaat ’t Heerveld al vele tientallen jaren. Brouwer en Sleurink zelf namen destijds namelijk het stokje over van de familie Groeneveld. Die hebben op hun beurt weer ruim vijfentwintig jaar de dierenopvang gerund.

Gemeente Heerenveen

Overigens is het gebouw waar ’t Heerveld in is gevestigd in eigendom van de gemeente Heerenveen. De dierenopvang zelf wordt namens de gemeente beheerd door een stichting.

Bij het afscheid lieten Ten Hoeve en Toerse weten dat zij op dezelfde voet doorgaan als hun voorgangers.

,,Wij zijn daarnaast heel blij dat Grietje en Eddie op de achtergrond willen blijven meehelpen. En een kans als deze om ’t Heerveld over te nemen konden wij niet laten lopen. Die krijg je misschien nooit meer.”

(Tekst Jitze Hooghiemstra/foto’s Max van Gelder)