Wethouder Van Veen verricht starthandeling voorbereidende werkzaamheden ‘Heerenveen beter bereikbaar’

HEERENVEEN - Wethouder Jaap van Veen verricht donderdag 13 september om 13.30 uur de starthandeling van de voorbereidende werkzaamheden van ‘Heerenveen beter bereikbaar’. De aftrap is bij het projectbureau aan Het Meer 67 in Heerenveen.

Met het project moet de grote verkeersdrukte in de ochtend- en avondspits rondom Heerenveen straks tot de verleden tijd behoren.

Bij Heerenveen beter bereikbaar hebben de gemeente Heerenveen en provincie Friesland samen met Rijkswaterstaat en bewoners van de gemeente een voorstel op papier gezet. Dat voorstel is erop gericht om de op- en afritten van de A32 en de wegen naar de op- en afritten (K. R. Poststraat en Oranje Nassaulaan) te verbeteren.

2019

Het verkeerskundige ontwerp voor het project ‘Vlot & Veilig de A32 op en af!’ is afgelopen najaar vastgesteld. De werkzaamheden starten na de zomer van 2019. De aannemer is nog niet bekend. Aannemers kunnen zich nog inschrijven via een aanbesteding.

Voordat de werkzaamheden beginnen, worden er op de K.R. Poststraat de nodige voorbereidingen getroffen. Zo wordt de leiding van de Gasunie verlegd en worden ook andere kabels en leidingen verplaatst, om ruimte vrij te maken voor de start van het werk.

Zie ook heerenveenbeterbereikbaar.nl.