Bibliotheek Heerenveen houdt CoderDojo en thema-avond veilig omgaan met wachtwoorden

HEERENVEEN - De bibliotheek Heerenveen houdt een thema-avond over veilig omgaan met wachtwoorden. Daarnaast is er weer CoderDojo.

De gratis thema-avond veilig omgaan met wachtwoorden is dinsdag 18 september tijdens het Tabletcafé. Vanaf 18.30 uur geeft Renze Tjoelker uit Oranjewoud dan een workshop in de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48 in Heerenveen.

Tjoelker is van origine docent ICT en heeft zich gespecialiseerd in cybersecurity. In het onderwijs heeft hij zich altijd hardgemaakt voor het versterken van de digitale weerbaarheid van jongeren en volwassenen. Momenteel is hij projectleider van ROC Friese Poort Cyber@Work. Ook geeft hij regelmatig workshops en lezingen.

Zelf programmeren

Vrijdag 14 en zaterdag 15 september is er weer CoderDojo in de bibliotheek. Van 12.00 tot 13.30 uur kunnen toekomstige programmeurs tussen 7 en 17 jaar dan aan de slag met Scratch, de Micro:bit en het maken van een website met HTML.

De editie van 14 september is volgeboekt. Voor 15 september zijn ernog plaatsen beschikbaar.

CoderDojo staat voor: zelf programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, games maken en meer. Deelname is gratis. Aanmelden is verplicht en kan via bibliothekenmarenfean.nl.