FOTO’S | SC Heerenveen verliest in Abe Lenstra stadion oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle

HEERENVEEN - SC Heerenveen heeft vandaag een oefenwedstrijd verloren van PEC Zwolle.

De wedstrijd in het Abe Lenstra stadion leek in 0-0 te eindigen. Het was echter Vito van Crooij die in de 87ste minuut de 0-1 tegen de touwen schoot. Dat werd ook de eindstand.

Bij SC Heerenveen kregen veel spelers de kans om zich te laten zien. Ten opzichte van de laatste basisopstelling in Venlo, verschenen alleen Ben Rienstra en Sherel Floranus aan de aftrap tegen PEC Zwolle. De spelers die ontbraken warem: Warner Hahn, Daniel Høegh, Dave Bulthuis en Yuki Kobayashi.

Ook de internationals Kik Pierie, Morten Thorsby, Michel Vlap, Sam Lammers en Arber Zeneli waren er niet bij.

De bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd en namen het doel van Filip Bednarek een aantal maal van afstand onder vuur. Echt gevaarlijk werd het echter niet. Via Jordy Bruijn kreeg SC Heerenveen vlak voor rust de grootste kans op de openingstreffer.

De middenvelder schoot rakelings over en zag zijn schot op het dak van het doel belanden. Hierdoor zochten beide ploegen de kleedkamer op met 0-0 ruststand.

Wissels

Na rust wisselde trainer Jan Olde Riekerink tweemaal. Jizz Hornkamp en Nemanja Mihajlovic kwamen in de ploeg voor Ben Rienstra en Mitchell van Bergen.

Na rust waren de ploegen wederom aan elkaar gewaagd. Doelman Filip Bednarek hield zijn doel lang schoon, maar moest drie minuten voor tijd alsnog het hoofd buigen na een solo van PEC Zwolle aanvaller Vito van Crooij: 0-1.

Opstelling sc Heerenveen:

Bednarek, Floranus, Naess, Drkusic, Woudenberg, Bruijn, Kongolo, Rienstra (46. Hornkamp), Van Bergen (46. Mihajlovic), Van Amersfoort, Rojas (87. Oliekan).

Opstelling PEC Zwolle:

Bouzanis, Ehizibue (65. Van den Belt), Van Polen, Bouy (30. Dekker), Paal, Hamer, Leemans, Flemming, Namli, Van Duinen (46. Van Crooij), Elbers (68. Koorman).

(Foto’s Max van Gelder)