Christel Koning beste praktijkopleider mbo-studenten in Friesland

HEERENVEEN - Christel Koning van restaurant De Koningshof uit Heerenveen is gekozen tot de beste praktijkopleider voor mbo-studenten uit de provincie Friesland.

Dat is dinsdag bekendgemaakt door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), die de verkiezing houdt.

Koning dingt door haar zege op maandag 19 november tijdens de Dag van het mbo mee naar de titel beste praktijkopleider. Dan worden ook het beste leerbedrijf en de beste mbo-student bekendgemaakt. De Dag van het mbo is een initiatief van de MBO Raad en SBB.

De Heerenveense leidt al jaren mbo-studenten op. Op de werkvloer leren zij praktische en sociale vaardigheden. ,,Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk, omdat onze sector behoefte heeft aan goed opgeleide vakkrachten. Wij doen dit door met de student een traject af te spreken die passend is bij de individuele leerbehoefte”, zegt de blij verraste Koning.

Aandacht

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland zeggen het ministerie van OCW en SBB aandacht te willen vragen voor de 247.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten.

Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door de SBB erkend leerbedrijf.