Twintig exposanten naar tweede editie kunstbeurs Art Noord in Museum Belvédère

ORANJEWOUD - De kunstbeurs Art Noord in Museum Belvédère krijgt een vervolg. De tweede editie is van donderdag 27 tot en met zondag 30 september.

Er doen dit jaar achttien galeries en kunsthandels uit het noorden mee. Ook zijn er twee gastgaleries. Dat zijn Frank Welkenhuysen uit Utrecht en RUEB Modern and Contemporary Art uit Amsterdam. Alle tentoongestelde kunstwerken op Art Noord zijn te koop. Vanwege de kunstbeurs is de vaste collectie tijdelijk niet te zien.

De eerste editie van Art Noord trok meer dan 2500 bezoekers. Ook werd er volgens de organisatie goed verkocht. ,,De kunstbeurs voorziet duidelijk in een behoefte”, zegt Dick Siersema, mede-organisator van Art Noord.

Het was de overigens bedoeling om de kunstbeurs om de twee jaar te houden. Vanwege Leeuwarden-Friesland Culturele Hoofdstad 2018 wordt daarop een uitzondering gemaakt.

Galerieën

De deelnemers zijn: De Kunstdames, EM Galerie (Kollum), Noorderlicht | Huis van de Fotografie (Groningen), Galerie de Roos van Tudor (Leeuwarden), Galerie de Vis (Harlingen), Galerie Frank Welkenhuysen (Utrecht), Galerie Hoogenbosch (Gorredijk), Galerie Steven Sterk (Gorredijk), galerie with tsjalling: (Groningen), Kunsthandel en Galerie de Vries (Leeuwarden), Kunsthandel en Galerie Richard ter Borg (Groningen), Kunsthandel Peter ter Braak (Groningen), Kunstlokaal №8 (Jubbega), Kunstruimte Wagemans (Beetsterzwaag), melklokaal (Heerenveen), Prentwerk (Groningen), Projectruimte-Hoofdstraat 17 (Beetsterzwaag), Rueb Modern and Contemporary Art (Amsterdam), Ruimte P60 (Assen) en Uitgeverij Philip Elchers (Groningen).

Art Noord is te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur en op de vrijdagavond tot 21.00 uur. Er geldt entree.