FOTO’S | Vrouwen SC Heerenveen sluiten oefencampagne winnend af met zege op Oranje O19

HEERENVEEN - De vrouwen van SC Heerenveen hebben dinsdagmiddag in de laatste oefenwedstrijd op weg naar het nieuwe seizoen met 2-1 gewonnen van de dames van Oranje O19.

De wedstrijd was verdeeld in vier helften van dertig minuten. Hieronder een door SC Heerenveen zelf ingestuurd verslag.

Onder een stralende zon werd dinsdagmiddag even na 15.00 uur afgetrapt in de laatste oefenwedstrijd van SC Heerenveen, de tegenstander hadden ze al eens eerder ontmoet: het Nederlands vrouwen elftal onder 19.

Ondanks het tijdstip, stond er veel publiek langs de lijn wat kon genieten van een spannende voetbalwedstrijd. Ondanks dat het ‘slechts’ een oefenwedstrijd betrof, deden beide ploegen hun uiterste best om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. De wedstrijd was verdeeld in vier helften van elk 30 minuten.

De Feansters kwamen hierbij al vlot op voorsprong door twee goals binnen de eerste 25 minuten. Pas in de vierde helft wist Oranje een bal in de netten te leggen.

Ondanks goede pogingen van beide kanten bleven verdere ballen in het net van één van de beide goals uit. Op 14 september begint voor de Friezen de competitie. In een uitwedstrijd mogen ze naar Achilles ’29. Een week later, de 21e, komt PSV op bezoek in Heerenveen.

(Foto’s René Wiegmink)