FOTO’S | Betonnen vluchtheuvels met steentjesuitstraling moet oversteken op Ds. Kingweg in Heerenveen veiliger maken voor fietsers en voetgangers

HEERENVEEN - Schagen Infra uit Hasselt heeft vluchtheuvels aangebracht op de Ds. Kingweg in Heerenveen.

De vluchtheuvels zijn aangelegd in opdracht van de gemeente Heerenveen en zijn bedoeld als attentieverhoging voor automobilisten, zodat fietsers en voetgangers in twee keer kunnen oversteken.

Volgens een woordvoerder van de gemeente kunnen fietsers en voetgangers dankzij de vluchtheuvels halverwege de weg veilig wachten om de volgende autostroom te kruisen. 

Materiaal

Bij het aanbrengen van de vluchtheuvels is gekozen voor beton met een steentjesuitstraling. De steenvorm is aangebracht door er een soort net overheen te spannen met daarin de vorm van steentjes.

Daar is volgens de gemeentewoordvoerder voor gekozen omdat er op die manier toch een steentjesuitstraling is en er geen onkruid meer hoeft te worden verwijderd.

,,Omdat onkruid wieden op vluchtheuvels geen veilige bezigheid is voor onze buitendienstcollega’s, willen we dat wieden zoveel mogelijk voorkomen. Bovendien neemt het ook het risico weg dat langskomend verkeer eventueel wordt geraakt als onverhoopt een steentje wegspringt tijdens het maaien.”

(Foto’s Max van Gelder)