Dierenrubriekje: vermiste en gevonden huisdieren

LUINJEBERD - Hieronder weer een overzicht van vermiste en gevonden huisdieren bij dierenopvang ’t Heerveld in luinjeberd.

Deze week zijn er negen volwassen katten en negen kittens naar een nieuw baasje gegaan. Eén kat en een konijn zijn weer thuis bij hun baasje.

Sinds 28 augustus wordt een klein zwart volwassen poesje met witte teentjes aan de voorpoten vermist. Het dier heeft aan de achterpootjes witte sokjes, ze is wit onder de kin en heeft een witte streep tussen de ogen. Deze poes wordt vermist aan Het Meer in Heerenveen. Als u haar vindt, mag u bellen met het ’t Heerveld, 0513-529233.

Vermist sinds 23 augustus: een cyperse poes met een witte bef, aan de voorpootjes witte teentjes en aan de achterpoten witte sokjes. Ze heeft een witte bef en nog een kale buik van het steriliseren. Deze poes wordt vermist vanaf De Wederik in Heerenveen, 06-57710440.

Vermist sinds 21 augustus: een cyperse ex-kater met plukjes op de oren. Het dier wordt vermist vanaf het Heegein in Akkrum, 0566-652154.

Gevonden

Een roodwitte poes van een maand of vier is gevonden op de Lange Ekers in Haskerhorne.

Op de Icarus in Heerenveen is een Cypers katerje van een maand of vier gevonden.

Op de Hegedyk in Gorredijk is een roodwit katertje gevonden van een maand of vier oud.

Ook is een ongeveer twaalf weken oude rode kater met witte kaken gevonden op de Pepergaweg ter hoogte van huisnummer 33 in Peperga.

Een zwartwitte poes is gevonden op de Pieter Stuyvesantweg ter hoogte van huisnummer 19 in Oldetrijne.

Dode dieren

Er zijn vijf dode dieren gevonden.

Zo is een zwart klein konijntje (ram) gevonden op de Roede in Heerenveen.

Een lapjes poes is gevonden op de Schoterlandseweg ter hoogte van huisnummer 55 in Mildam

Een witte kater met grijze stippen op de zijkant en een grijze staart is gevonden aan de Leemweg ter hoogte van huisnummer 4 in Steggerda.

Een zwarte ex-kater met een rode vlooienband is gevonden op Om den Noord ter hoogte van Kitbedrijf Van Veen in Wolvega.

Een rode poes met vier witte pootjes en de onderkant wit is gevonden op de Pieter Stuyvesantweg ter hoogte van huisnummer 123 in Oldetrijne.

Belangrijke telefoonnummers

Dierenopvang ’t Heerveld 0513-529233, Dierenambulance 06-21578058, dierenalarmnummer 144, Amivedi 088-0064693.