FOTO’S | Manon Veenstra uit Heerenveen wint verkiezing Miss popularity of the Netherlands 2018

HEERENVEEN/HILVERSUM - De 17-jarige Manon Veenstra is vrijdag ‘Miss popularity of the Netherlands 2018’ geworden bij de landelijke finale van de verkiezing Miss Teen/Miss Beauty of the Netherlands 2018 in Hilversum.

Eerder won Veenstra de titel Miss Teen Friesland 2018. ,,Ik vond het heel leuk om te doen. Ik heb genoten van het hele traject en veel geleerd. Het was een bijzondere ervaring vooral om op zo’n groot podium, Studio 21 in Hilversum, te mogen staan en dansen. Ik ga er zeker mee door”, zegt Manon.

Miss popularity of the Netherlands is een verkiezing voor meisjes van 15 tot en met 18 jaar. Caroline Wouters uit Leeuwarden, die in maart in Drachten de titel Miss Intercontinental Friesland won, viel in Hilversum buiten de prijzen

Margaretha de Jong

De winnares van de verkiezing Miss Beauty of the Netherlands is eveneens een Friezin. Dat betreft de 21-jarige Margaretha de Jong uit Jistrum.

De Jong vertegenwoordigt Nederland in november bij de verkiezing Miss Earth in de Filipijnen. Die verkiezing geldt als een van de meest prestigieuze missverkiezingen.