FOTO’S | Volle bak bij sfeervolle eerste dag Heerenveens UITfestival, ook vandaag weer genieten geblazen in centrum Friese Haagje

HEERENVEEN - Volle bak was het zaterdag op de eerste dag van het Heerenveense UITfestival. Dat vindt ook vandaag nog plaats.

Bij het Heerenveens UITfestival wordt het centrum twee dagen lang van Heerenveen overgenomen door cultuur. Muziek, theater, lekker eten, er is vanalles te doen en voor ieder wat wils.

Zaterdagmiddag stonden op het Gemeenteplein en de Overkluizing podia waar onder meer BigBand Heerenveen en het Flowerpowerkoor optraden.

Via twee routes was er straattheater te bekijken. In het Amelia van Oenemapark waren er waterloopballonnen en op het Molenplein was een mobiel naaiatelier. ‘s Avonds waren in het Amelia van Oenemapark en bij Café t Skoffeltje bands te zien bij het Heerengracht Concert en het Van Rock tot Roll Festival.

Lindegracht

Aan de Lindegracht was een cultuurplein(markt) waar bezoekers een overzicht kunnen krijgen van het culturele programma van het nieuwe seizoen, zoals dat ook het geval is UITfestivals in andere steden.

De spillen van cultureel Heerenveen, zoals het Posthuis Theater, de bibliotheek, Museum Heerenveen en Ateliers Majeurs, waren aanwezig, evenals kleinere culturele instellingen. Soms werden voorproefjes gegeven en waren er nieuwe talenten te zien.

Zondag

Vandaag is op het Gemeenteplein en de Wettertoer het MultiCulti festival, dat dit jaar voor het eerst bij het UITfestival hoort.

Bovendien start om 14.00 uur de FeanRun, waarvan de prijsuitreiking om 15.15 op de Oude Koemarkt is.

Gedurende de twee dagen ontbreekt het bezoekers niet aan voedsel. Onder de naam ‘Soul & Food Festival’ staan op het Gemeenteplein negen foodtrucks. Ze komen uit Heerenveen, Friesland en daarbuiten.

Het eten varieert van oud Hollands tot Oosters of Mexicaans. Elke foodtruck heeft minstens één vegetarisch gerecht en houdt rekening met allergieën.

(Foto’s Max van Gelder)