FRB Fotografie houdt cursussen in Heerenveen, Jubbega en Akkrum

HEERENVEEN - FRB Fotografie start binnenkort weer met cursussen in Heerenveen, Akkrum en Jubbega.

De eerste les wordt gegeven op een doordeweekse avond tussen 24 september en 4 oktober. De cursuslocaties zijn: Het Slingertouw in Heerenveen, De Kromme Knilles in Akkrum en De Kompenije in Jubbega.

De docenten zijn Roland Bouma en Greetje Keuning van FRB Fotografie. Zij geven ondertussen ruim vijftien jaar cursussen in heel Noord-Nederland.

Om de mooiste foto’s te maken, leren cursisten onder andere de camera handmatig in te stellen. Daarnaast worden cursussen fotobewerking gegeven.

,,Velen fotograferen met hun camera op de automaat. Deze laat echter maar een fractie zien van wat mogelijk is”, aldus de trainers Bouma en Keuning. ,,Allerlei handmatige instellingen van het toestel leiden tot fraaiere en krachtiger resultaten. Hiervoor is het nodig dat je je camera begrijpt en beheerst. Zoiets leer je natuurlijk niet binnen een dag. De basiscursus instelbare camera telt daarom zeven lessen van elk drie uren, die eenmaal in de twee weken op avond worden gegeven.”

Theorie en cursusboek

In iedere les wordt theorie behandeld. Om de informatie thuis na te kunnen lezen krijgen de deelnemers een cursusboek. Daarnaast zijn er tal van praktijkoefeningen.

Het huiswerk bestaat uit te maken foto’s. De cursisten krijgen daarop tijdens de les persoonlijk opbouwende reacties.

Na de basiscursus is specialisatie mogelijk in richtingen als: portret en model, landschap en natuur en onder andere acrofotografie.

Meer informatie via 0516-461938 en www.frbfotografie.nl.