Tweede editie Royal Smilde Run voor KWF uitgebreid met wandeltocht

HEERENVEEN - De tweede editie van de Royal Smilde Run staat voor de deur. Het evenement waarvan de opbrengst voor KWF is, is op zaterdag 6 oktober.

Nieuw dit jaar is dat er naast een recreatieloop over vijf en tien kilometer nu ook een wandeltocht van tien kilometer aan het programma is toegevoegd.

De aanleiding van de run, met als doel om dit jaarlijks terug te laten keren, was het overlijden van een jonge, sportieve collega aan het syndroom van MEN. Dat is een zeer zeldzame erfelijke vorm van kanker. Een aantal medewerkers van Royal Smilde Foods hield om geld in te zamelen voor KWF om die reden in oktober 2017 voor de eerste keer de Royal Smilde Run. Dat is een recreatieve sponsorloop door de bosrijke omgeving van Oranjewoud.

Aan de eerste editie in 2017 deden ruim honderd hardlopers mee. De opbrengst bedroeg toen 4400 euro. De organisatie overhandigde het geld in de vorm van een cheque aan de artsen, die het onderzoek naar het MEN1-syndroom leiden.

De start van de run is om 11.00 uur op het bedrijfsterrein van Royal Smilde Foods aan De Kuinder 7 in Heerenveen.

Er geldt een deelnamebedrag. Het inschrijf- en sponsorgeld komt volledig ten goede aan KWF Kankerbestrijding. Royal Smilde stelt de faciliteiten beschikbaar en neemt de kosten voor haar rekening.

Inschrijven kan via www.inschrijven.nl.