Bibliotheek Heerenveen houdt lezing met Foppe de Haan en viert 10-jarig bestaan BoekStart

HEERENVEEN - Foppe de Haan geeft maandag 10 september vanaf 19.30 uur een lezing in de bibliotheek Heerenveen.

De voormalige voetbaltrainer vertelt dan over zijn werkzaamheden bij SC Heerenveen, Jong Oranje en Ajax Cape Town. Ontwapenend en humoristisch geeft De Haan zijn visie op samenwerken, teambuilding en motivatie.

De opbrengst van de lezing gaat naar het Foppe Fonds. Het Foppe Fonds zet zich in voor kinderen voor wie sporten of spelen niet vanzelfsprekend is, vanwege hun lichamelijke/verstandelijke beperking of de financiële situatie van hun ouders. Aanmelden voor de lezing kan bij de bibliotheek Heerenveen aan de Burgemeester Kuperusplein 48 en kan via 0513-626675.

Jubileumviering BoekStart

Daarnaast houdt de bibliotheek Heerenveen vrijdag 7 september vanaf 10.00 uur een BoekStart-inloopochtend. Die activiteit is voor (groot)ouders van baby’s en peuters. De baby’s en peuters zelf zijn ook welkom. Naast het stellen van vragen over (voor)lezen kan kennis worden gemaakt met materialen en kunnen ervaringen worden uitgewisseld.

Ondertussen bestaat BoekStart tien jaar. Het vindt plaats bij nagenoeg alle bibliotheken. Ouders van baby’s ontvangen om die reden een brief om hun kind gratis bibliotheeklid te maken en om de ouders uit te nodigen een ‘BoekStart-koffertje' af te halen, met daarin babyboekjes.

In vijftig van de koffertjes zit vanwege het jubileumjaar een Gouden Wikkel. Daarmee kan in de bibliotheek een verrassingspakket worden gehaald.