FOTO’S | Zege en podiumplaatsen voor autocoureur Aaron Terpstra in Engeland

MILDAM - Autocoureur Aaron Terpstra uit Mildam heeft een zege en diverse podiumplaatsen behaald bij wedstrijden in Engeland.

Hieronder een door zijn team zelf ingestuurd verslag.

Aaron Terpstra is na succesvolle trip door UK weer terug op Nederlandse bodem. De afgelopen anderhalve week stond de jonge Mildammer aan de start in Cowdenbeath (Schotland), Northampton, Skegness, St Day en Taunton. Het team is na een reis van meer dan 3000 kilometer weer veilig aangekomen in Mildam.

Na zijn hevige crash op het Midland Circuit in Lelystad eind juli, is het team twee weken aan de slag geweest om de auto weer helemaal klaar te krijgen voor de trip na het Verenigd Koninkrijk. Na een goede trainingsdag op 14 augustus was Aaron en de auto klaar om donderdag 16 augustus de overtocht te maken.

Zoeken naar juiste afstelling

Met uitzondering van Skegness, waren alle circuits nieuw voor Aaron. Op Cowdenbeath was het de eerste manche nog aftesten en zoeken naar de juiste afstelling. Uiteindelijk behaalde Aaron in de finale een knappe achtste plaats. Er was veel Schotse belangstelling voor de jonge fries met zelfs een reportage voor een Australisch raceblad.

Het team is in de nacht direct doorgereden naar Northampton om daar de volgende ochtend aan de start te verschijnen. In Northampton heeft men de baan de afgelopen maanden omgebouwd van asfalt naar gravel. Aaron had moeite om de juiste lijn te vinden en de bochtsnelheid te behouden. In alle manches wist hij in de top 10 te eindigen, ook de finale eindigde Aaron op plaats 10 van de 36 auto’s.

Rustdag

Na Northampton werd de reis vervolgd naar Skegness. Tijdens de rustdag kon het team met de auto aan de slag en stond voor Aaron promotie activiteiten in het centrum op het programma. Op dinsdagavond werd in Skegness Stadium gereden voor volle tribunes, een geweldige ervaring. Zijn eerdere ervaringen op het circuit kwam goed te pas in het volle deelnemersveld.

Met een achtste en twaalfde plaats in de heats reed Aaron in een geweldige finale naar een schitterende derde plaats. Oud-wereldkampioen F1 Rob Speak bezocht Aaron voor een leuk gesprek, complimenten en fotomomenten

St. Day

Vanuit Skegness werd de reis vervolgd naar het zuidoosten van Engeland. Op zondag 26 augustus stond Aaron in St. Day aan de start. In St Day mocht Aaron enkele ronden trainen om de baan te leren kennen. Ondanks de vele regen was kleineTerpstra tijdens training direct erg snel. De training eindigde met een spin, maar zonder schade.

In de eerste manche finishte Aaron op een keurige vijfde plaats, de tweede manche duurde net een ronde te kort om tot winst te komen maar eindigde hij vanuit het achterveld op een prachtige tweede plaats. De finale was Aaron ontketend, een geweldige start en schitterende inhaalacties bracht hem halverwege de race aan de leiding. De Mildammer breidde in de stromende regen zijn voorsprong uit en won met overmacht. Aaron zijn eerste overwinning in de UK. De vele felicitaties en complimenten nam hij graag in ontvangst.

Taunton

Op drie uren rijden van St. Day volgde afgelopen maandag de laatste race van de trip in Taunton. In de eerste manche eindigde Aaron op een prima achtste plaats.

De tweede manche was zeer spectaculair te noemen, na een geweldige race gingen zes auto’s gelijk de laatste bocht in. Helaas werd Aaron stevig geraakt, maar eindigde toch nog als vijfde.

Een sterke finale leverde wederom een podiumplaats op en finishte Aaron als derde. Een mooie afsluiter van een geweldige week. Het team is in de nacht doorgereden naar Mildam, waar de auto de komende week wordt klaargemaakt voor de eerstvolgende wedstrijd op Nederlandse bodem.

Waarschijnlijk zal Aaron in oktober weer aan de start staan op Engelse bodem.

(Foto’s Arnold Terpstra)