FOTO’S | Feestelijke opening Brownies&downieS Heerenveen

HEERENVEEN - De Brownies&downieS aan de Lindegracht 33 in Heerenveen is woensdagavond geopend.

De lunchzaak waar personen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt werken is gevestigd in het voormalige pand van croissanterie De Premier.

De 28-jarige Anke van der Meer-Witteveen gaat de zaak runnen. Zij komt oorspronkelijk uit Akkrum en woont nu met haar man Auke in Heerenveen.

,,Ik had al langer de wens om een zaak als Brownies&downieS te starten”, zegt Van der Meer. Zelf werkte zij de afgelopen jaren in de gehandicaptenzorg en de geestelijke gezondheidszorg. ,,Ik hou van werken met bijzondere mensen en van koken. Brownies&downieS is voor mij de perfecte combinatie. Mijn droom is nu werkelijkheid geworden.”

Vanwege de hoge opkomst bij de opening van Brownies&downieS Heerenveen werd de openingshandeling naar binnen verplaatst. ,,Anders was er een evenementenvergunning nodig”, aldus burgemeester Van der Zwan, tot grote hilariteit van de aanwezigen.

In plaats van dat er een doek van de gevel werd getrokken, werd nu een enorme brownie met daarop vuurwerk in de vorm van een ijsfontein aangesneden door Epke zonderland en werknemers, omlijst door commentaar van de burgemeester:

Brownies&downieS heeft door het hele land bijna vijftig vestigingen. In Friesland zijn er al vestigingen in Sneek, Leeuwarden en Drachten. zat. Bij Brownies&downieS wordt gekeken naar wat iemand wel, in plaats van wat iemand niet kan.

(Foto’s Max van Gelder)